Champions League: Ajax in poule met Liverpool

Goal Red Bull Salzburg - Maccabi tel Aviv
GEPA pictures/Red Bull Content Pool

Vandaag is er in Genève geloot voor de groepsfase van de Champions League. Ajax speelt in Groep D tegen Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland.

Ajax is ingedeeld in Groep D. Het treft daar in Liverpool als groepshoofd. De Engels kampioen en broodheer van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. Liverpool is ook dit seizoen weer uitstekend gestart in de Premier League. De Engelse topclub is ook de absolute favoriet voor de groepswinst in groep D.

Liverpool is lang niet het enige Nederlandse tintje in Groep D. Ajax ontmoet namelijk ook nog Atalanta Bergamo. De club van Marten de Roon, Hans Hateboer en Sam Lammers. Afgelopen jaar maakte Atalanta Bergamo haar debuut in de Champions League. Het werd in de halve finale uitgeschakeld door Paris Saint-Germain. Atalanta Bergamo eindigde het afgelopen seizoen op een derde plaats in de Serie A.

Als laatste club in Groep D kwam het Deense FC Midtjylland uit de koker. De kampioen van Denemarken maakt voor het eerst haar opwachting in de groepsfase van de Champions League. Gisteren won Midtjylland van Slavia Praag met 4-1.

De speeldata van de Champions League zijn 20/21 oktober, 27/28 oktober en 3/4 november, 24/25 november, 1/2 december en 8/9 december. Het speelschema van Ajax in de Champions League is nog onbekend.