Chelsea stalt talentvolle landgenoot bij Charlton

Foto: Marco Oomen Fotografie

Een mooie transfer voor Ian Maatsen. Chelsea heeft de achttienjarige verdediger namelijk voor de rest van het seizoen verhuurd aan Charlton Athletic. In Engeland mogen clubs onderling nog zaken doen. Zo ook Chelsea en The Addicks.

De achttienjarige Maatsen speelt sinds 2018 bij Chelsea. Tot een debuut in het eerste elftal van Chelsea kwam het nog niet. Wel zat hij in de Champions League al een keer op de bank. Eerder kwam de verdediger uit voor de jeugd van Feyenoord, Sparta en PSV. Charlton Athletic komt uit in de League One, het derde niveau van Engeland. De club wordt gecoacht door Lee Bowyer.

Ian Maatsen op de website van Charlton: “Ik kan niet wachten om te beginnen. Ik zal veel van de jongens leren en denk dat ik het goed ga doen. Ik zal hard werken en m’n best doen.”

Eerder vandaag kondigde Charlton Athletic ook al de komst aan van Omar Bogle. Vorig seizoen was hij één van de huurlingen van Alen Pardew bij ADO Den Haag. De club uit de Residentie huurde hem van Cardiff City. Bogle kwam tot 5 duels en 1 goal.