Chelsea wil contract Van Ginkel verlengen

Marco van Ginkel speelde twee jaar geleden zijn laatste officiële wedstrijd. Blessures weerhielden de middenvelder van speeltijd. Toch is er vanuit zijn werkgever Chelsea nog altijd veel vertrouwen. De middenvelder kan zelfs zijn aflopende contract in Londen verlengen.

Van Ginkel is bijna weer helemaal fit. Chelsea gelooft in de 27-jarige middenvelder en kan dus verlengen. “Met dat teken van vertrouwen van Chelsea ben ik heel erg blij”, aldus Van Ginkel in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Het is niet niks dat een club je na zo’n lange blessureperiode in in deze onzekere tijd probeert te behouden. Kennelijk zien ze nog steeds iets in me, al moeten we er dus nog wel uitkomen.”

De middenvelder heeft ook nog contact met zijn oude club PSV. Van Ginkel: “Het gaat echt niet alleen om mijn contract of toekomstplannen, maar ook om het uitwisselen van ervaringen. Er is over en weer menselijke interesse en dat stel ik enorm op prijs. Ik volg mijn vorige clubs goed. Bij PSV zal ik me altijd thuis voelen, wat er ook gebeurt.” De voormalig speler van Vitesse verwacht snel meer duidelijkheid te kunnen geven over zijn toekomst. Mocht Van Ginkel niet verlengen bij Chelsea dan is hij tranfervrij.