Chery bewijst Nederlands voetbal een dienst

Credits: Marco Oomen Fotografie

De eerste verrassing in de Europa League is deze avond al een feit. Het Russische FK Rostov werd op eigen veld uitgeschakeld door Maccabi Haifa. In Rusland werd het 1-2.

Dat is goed nieuws voor het Nederlandse voetbal. In de strijd om coëfficiënten moeten de Nederlandse clubs een flinke achterstand goed maken op het Russische voetbal. Inmiddels zijn nog maar 4 van de 6 Russische clubs in Europa actief. In de tweede voorronde van de Europa League struikelde Dinamo Moskou al. Zenit St. Petersburg en Lokomotiv Moskou vertegenwoordigen Rusland in de Champions League. Krasnodar hoopt daar nog bij te komen, anders wordt het voor de ploeg van Tonny Vilhena de groepsfase van de Europa League. CSKA Moskou is sowieso actief in de Europa League.

Bij Maccabi Haifa maakte Tjaronn Chery de volledige negentig minuten vol. Nikita Rukavytsya, die tussen 2008 en 2010 voor FC Twente actief was, maakte de openingsgoal. De 33-jarige aanvaller uit Australië speelt sinds 2016 voor Maccabi Haifa. Tussendoor speelde hij in Duitsland bij Hertha BSC, Mainz en FSV Frankfurt.

1 Trackback / Pingback

  1. Voetbalnieuws Site: Chery bewijst Nederlands voetbal een dienst | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.