Chris David duikt op in Tweede Bundesliga

Chris David heeft een nieuwe club gevonden. De 27-jarige middenvelder was transfervrij nadat zijn contract bij Cape Town City FC
afgelopen zomer niet werd verlengd. De Duitse Tweede Bundesliga is nu zijn nieuwe domein. Würzburger Kickers legde hem voor één seizoen vast.

David stond jarenlang te boek als een van de grootste talenten van Nederland. Die belofte kon de middenvelder in het seniorenvoetbal echt nooit waarmaken. Al op jonge leeftijd liet hij de jeugdopleiding van FC Twente achter voor die van Fulham. In Engeland zou hij niet doorbreken. Fulham verhuurde de spelers vervolgens een seizoen aan FC Twente. Later kwam hij nog uit voor Go Ahead Eagles, FC Utrecht en dus Cape Town City FC.

Al met al zijn de palmares niet zo groot als ooit zijn belofte was. De teller is blijven steken op 1 duel in de Premier League en 2 invalbeurten in de Eredivisie. Daarnaast kwam hij 32 keer in de Keuken Kampioen Divisie in actie. In Zuid-Afrika wist hij echter eindelijk weer voor langere tijd speelminuten te maken. Hij kwam het afgelopen seizoen tot 16 duels voor Cape Town City FC. Die club heette tot voor kort nog Ajax Cape Town. Nu verdiende hij tijdens een stageperiode een contract bij Würzburger Kickers.