Cincinatti en Brighton zijn het opnieuw eens over Locadia

Credits: FC Cincinnati

De MLS kan nu echt kennis gaan maken met Jürgen Locadia. FC Cincinatti is met het Engelse Brighton & Hove Albion tot een vergelijk gekomen om de huurtransfer te verlengen. De 26-jarige aanvaller werd eind februari al verhuurd maar kwam door corona nog nauwelijks in actie.

Het was de bedoeling dat Locadia deze zomer zou terugkeren naar de Oostkust van Engeland. Het FC Cincinatti van Jaap Stam heeft het nu toch voor elkaar gekregen om de aanvaller langer te kunnen huren. De huurovereenkomst is nu verlengd tot de zomer van 2021. “Deze verlenging geeft Jürgen de kans om een vervolg te geven aan zijn in maart begonnen MLS-avontuur”, aldus Brighton-directeur Dan Ashworth op de website van Brighton. “Wij zullen zijn ontwikkeling blijven volgen en we wensen hem het komende jaar alle succes.”

Binnenkort zal de MLS weer starten. Dat zal gaan gebeuren in Disney World in Orlando, Florida. FC Cincinatti is voor ons Nederlanders een feest van herkenning. Naast Locadia staan ook Siem de Jong, Maikel van der Werff en Haris Medunjanin er onder contract. Daarnaast is Gerard Nijkamp er technisch directeur terwijl Jaap Stam en Said Bakkati een trainersduo vormen.