Clint Leemans speler van de maand september

Fotocredit: PEC Zwolle / FOX Sports

Niet een speler van de top vier maar Clint Leemans is donderdag door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. In de maand september heeft de middenvelder van PEC Zwolle volgens de statistieken het beste gepresteerd. Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida is verkozen tot talent van de maand.

In drie wedstrijden kwam de 25-jarige Clint Leemans tot twee goals en een assist. Leemans wist vier van zijn vijf schoten tussen de palen te mikken en viel daarnaast op door 85% van zijn passes naar de juiste kleur te spelen. PEC Zwolle pakte mede door de productiviteit van Leemans vier punten in september. Thuis werd verloren van Feyenoord (0-2) en gewonnen van Sparta (4-0). Het uitduel tegen AZ eindigde in 1-1.
In de strijd om de eerste officiële Eredivisie-maandprijs bleef de middenvelder Riechedly Bazoer (Vitesse) en Lutsharel Geertruida (Feyenoord) nipt voor.

Geertruida talent van de maand

Hij greep net naast de speler van de maand maar Lutsharel Geertruida wint wel de eerste Eredivisieprijs voor Speler van de Maand U21 van dit seizoen. Dat doet de Feyenoorder in een maand waarin hij geregeld op een nieuwe plek centraal achterin speelde.

Geertruida liet zich op zijn nieuwe positie van zijn beste kant zien met 16 gewonnen duels en 6 geslaagde tackles. Ook een passnauwkeurigheid van 93% en zijn doelpunt afgelopen zondag tegen ADO Den Haag dragen bij aan de positieve score voor de 20-jarige Rotterdammer.

Antony (Ajax) en Gody Gakpo (PSV) waren Geertruida’s naaste belagers in de race om de eerste U21-prijs van het seizoen.