Club Brugge gaat voor vierde Nederlander: Denswil is nieuwe target

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Club Brugge kondigde vandaag de komst van Bas Dost aan. De boomlange aanvaller tekende bij de kampioen van België voor anderhalf jaar. Daarmee staat de teller al op drie Nederlandse spelers. Mogelijk komt daar snel nog een vierde bij.

Ruud Vormer speelt al jaren in de Jupiler Pro League. Afgelopen zomer maakte Noa Lang de overstap van Ajax naar Club Brugge. Deze transferperiode vond Club Brugge haar gedroomde spits in Frankfurt. De 32-jarige Dost maakt voor een bescheiden transfersom de overstap van Eintracht Frankfurt naar Club Brugge. Het moet Club Brugge het laatste zetje geven naar een volgend kampioenschap en daarmee nieuwe Champions League miljoenen.

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws gaat Club Brugge zich ook versterken met Stefano Denswil. De centrale verdediger heeft de medische keuring in Brugge al achter de rug.Onze landgenoot zit op een dood spoor bij het Italiaanse Bologna. De 27-jarige verdediger verliet Brugge in 2019 voor Italië. In zijn eerste seizoen was hij een vaste waarde. Dit seizoen was er pas 1 basisplaats in de Serie A. Nu zou hij mogelijk op huurbasis terugkeren. Club Brugge heeft dringend behoefte aan een extra linksbenige verdediger. Denswil speelde tussen januari 2015 en juli 2019 ook al bij Club Brugge.