Club meldt zich voor Cyriel Dessers

Credits; Fox Sports

Het spel is begonnen. Er is inmiddels een nog onbekende club die zich bij Heracles Almelo heeft gemeld voor clubtopscorer Cyriel Dessers. Afgelopen winter was Dessers ook al dichtbij een vertrek uit Almelo maar toen hield Heracles de boot af.

Dessers is bezig aan zijn eerste seizoen bij Heracles. Door zijn vijftien goals in dienst van Heracles eindigde hij het voortijdig afgebroken seizoen 2019-2020 als topscorer van Nederland. De Belgische aanvaller, die eerder uitkwam voor NAC Breda en FC Utrecht, moet die prijs wel delen met Feyenoord captain Steven Berghuis.

Nu is er dus interesse van andere clubs. „De club heeft een indicatie gegeven, maar die is voor ons niet voldoende om in gesprek te gaan”, zegt Tim Gilissen, technisch directeur van Heracles Almelo, in gesprek met De Stentor. Gilissen wil alleen de onderhandelingen starten wanneer er een hoger bod komt. Er is niet duidelijk waar Heracles aan denkt. Eerder stond de 25-jarige Dessers nadrukkelijk in de belangstelling van het Spaanse Celta de Vigo. In Almelo heeft Dessers nog een contract tot de zomer van 2022.

De in Belgie geboren Cyriel Dessers denkt ook na over een interlandloopbaan voor Nigeria. Door Covid-19 is het nog niet tot een debuut gekomen.