Clubicoon wordt nieuwe assistent van Henk Fraser

Credits: Marco Oomen Fotografie

Sparta Rotterdam heeft een nieuwe assistent-trainer gevonden. Het is oud-speler Gérard de Nooijer. Op Het Kasteel tekende de Zeeuw een contract voor een seizoen. Daarmee heeft Henk Fraser zijn technische staf weer rond.

Sparta Rotterdam moest noodgedwongen op zoek naar een nieuwe assistent-trainer. Aleksandar Rankovic verruilde zijn rol als assistent op het Kasteel voor die van hoofdtrainer bij ADO Den Haag. Een kans die ook Sparta Rotterdam niet wilde ontnemen. Sparta Rotterdam kwam vervolgens al snel uit bij de 51-jarige De Nooijer die als speler tien seizoenen in Spangen actief was.

‘Na het vertrek van Aleksandar Rankovic, zochten we iemand om deze positie op te vullen’, vertelt Henk van Stee op de website van Sparta. ‘In Gérard hebben we een trainer met ervaring in het vak en het profvoetbal, die een groot verleden heeft bij de club. Henk Fraser en ik waren positief en daarom wilden wij hem graag toevoegen aan onze technische staf. Ook Gérard was enthousiast, dus wij zijn blij dat we eruit zijn gekomen.’

‘Als speler heb ik een geweldige tijd gehad op Het Kasteel, het doet me goed om hier te tekenen’, reageert De Nooijer op de site van Sparta. ‘De club heeft het de afgelopen twee seizoenen goede stappen naar voren gezet en ik kijk ernaar uit hieraan bij te dragen. Ik heb heel veel zin om te beginnen.’ De Nooijer was eerder als trainer actief bij FC Dauwendaele, VV GOES en bij FC Dordrecht. Daarnaast was hij in het jeugdvoetbal actief voor de Zeeuwse jeugdopleiding JVOZ, waarmee Sparta samenwerkt, en in China bij Dalian Istar.