Clubs komen Fox Sports tegemoet: elke dag live voetbal

De clubs uit het betaald voetbal helpen Fox Sports aan een dagelijkse dosis live voetbal in augustus. Fox Sports toonde zich solidair met de clubs door de laatste termijn televisiegelden over 2019-2020 uit te betalen terwijl het seizoen ten einde is. Nu komen de clubs met een geste terug.

Nu de versoepelingen zijn doorgevoerd is het weer mogelijk om oefenduels te spelen. De clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zullen in augustus onderling oefenduels plannen die live te zien zijn op Fox Sports. Ook Ajax zet haar eigen commerciële belangen op zij. Het heeft afspraken met hoofdsponsor Ziggo over het uitzenden van oefenduels. Echter zullen een aantal oefenduels van Ajax live te zien zijn op Fox Sports. Dat betekent dat er sinds 8 maart, toen Fox Sports het duel FC Groningen – PSV uitzond, weer Nederlandse clubs op het kanaal te zien zijn.

Volgens de Eredivisie worden per club minimaal 2 duels live uitgezonden op Fox Sports. Daarnaast zullen er ook nog eens tien oefenduels uit de Keuken Kampioen Divisie live worden uitgezonden. In praktijk betekent dat bijna dagelijks een oefenduel live op Fox Sports. Aanvullend komen in augustus ook nog een aantal wedstrijden van Nederlandse clubs in de voorronde van de Europa League live op Fox Sports. Het gaat hier om Willem II en PSV. Mocht AZ worden uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League dan komen ze ook  in de Europa League voorrondes.

Frank Rutten namens FOX Sports is enthousiast: “We mogen weer. In die drie woorden zal iedereen die het Eredivisie en Keuken Kampioen Divisievoetbal een warm hart toedraagt zich herkennen. Met de hele maand augustus bijna dagelijks een live wedstrijd is het Nederlandse voetbal direct op volle kracht terug op FOX Sports. We gaan er samen met de clubs en voor alle fans een groot voetbalfeest van maken.”

Jan de Jong, directeur Eredivisie CV, in het persbericht: “We maken grote stappen. Twee maanden geleden dacht niemand in Nederland aan voetbal. Laat staan dat we al zo snel weer zouden kunnen gaan voetballen. Nu staat er achter pijler 2 van het Deltaplan, het trainen in groepsverband en spelen van (oefen)wedstrijden, al een groen vinkje. Het voetbal is op weg naar het nieuwe normaal. Dat is fijn en goed nieuws voor alle voetballiefhebbers, hulde aan de politiek. Maar uiteindelijk willen we natuurlijk wel verantwoord terug naar het oude normaal. Dat wil zeggen volle stadions.”

1 Trackback / Pingback

  1. Clubs komen Fox Sports tegemoet: elke dag live voetbal | Al Het Voetbal Nieuws Op Een Rij!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.