Corona boete voor Sheraldo Becker

De Duitse voetbalbond DFL heeft boetes opgelegd aan 1. FC Union Berlin en haar spelers Christopher Trimmel en Sheraldo Becker. Na de Bundesliga-wedstrijd tegen SC Paderborn 07 had het duo duidelijk de algemene hygiëne- en infectiebeschermingsnormen geschonden. Specifiek die van de”Task Force Sports Medicine / Special Game Operations”.

De Duitse voetbalbond baseert zich op video’s die op sociale netwerken zoals Instagram en Facebook werden gedeeld. Inmiddels heeft Union Berlin aan de DFL laten weten dat beide spelers geïsoleerd zijn van de rest van de spelersgroep. Dat zullen ze ook blijven totdat er twee negatieve tests voor corona zijn uitgevoerd. Het is onbekend hoe hoog de boete is. Union Berlin en de spelers kunnen nog wel in beroep. Vermoedelijk zal dat niet het geval zijn.

Door de overwinning op SC Paderborn 07 stelde Union Berlin midweeks een plekje in de Bundesliga voor het seizoen 2020-2021 veilig. Dat leverde een klein feestje op. Beelden werden gedeeld op social media en mondt nu dus uit in boetes. De 25-jarige Sheraldo Becker is in zijn eerste seizoen in Berlijn geen vaste waarde bij Union Berlin. Eerder speelde de rappe buitenspeler voor Ajax, PEC Zwolle en ADO Den Haag.