Corona treft ook Go Ahead eagles

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Go Ahead Eagles is vandaag weer begonnen met trainen na een korte kerstbreak. Toch moest trainer Kees van Wonderen vandaag met een uitgedunde selectie werken. Dat heeft alles te maken met een aantal positieve coronatesten.

Corona. Ook Go Ahead Eagles heeft er mee te maken. Het begon allemaal op woensdag 16 december met een positieve test van aanvoerder Jeroen Veldmate. De ploeg uit Deventer moest het toen noodgedwongen zonder haar aanvoerder doen tegen Cambuur en Roda JC. Go Ahead Eagles won beide wedstrijden maar kon niet voorkomen dat er inmiddels meer besmettingen zijn. Dagblad De Stentor meldt dat zeker zes voetballers en stafleden positief hebben getest.

De clubleiding besloot het protocol richting kerst al flink aan te passen. Zo mochten spelers tijdens de vakantie alleen directe familieleden zien of spreken. Ook in de dagen voor kerstmis werd er extra getest. Hierop zijn een aantal spelers in thuisquarantaine gegaan. Go Ahead Eagles wil niet ingaan op namen. Wel is duidelijk dat deze spelers het treffen met Jong PSV op 5 januari vermoedelijk moeten missen.

Er was echter ook goed nieuws. Het grote Griekse talent Giannis Botos sloot vandaag al aan op de training. De aanvallende middenvelder kan door Go Ahead Eagles voor anderhalf jaar worden gehuurd. Er is vertraging ontstaan door de komst van een nieuwe technisch directeur. Botos heeft bij AEK Athene nog een contract tot 2023. De creatieve middenvelder wordt gezien als één van de grootste talenten van Griekenland. Ook is hij jeugdinternational.