Crisis bij voetbalbolwerk IJsselmeervogels

Credits: Marco Oomen Fotografie

Het is crisis bij voetbalbolwerk IJsselmeervogels. De volledige technische commissie van de club uit Spakenburg is opgestapt.

Hoewel de Tweede Divisie club op haar eigen website communiceert dat alles in goed overleg lijkt te gaan, beweren meerdere bronnen dat er toch heel wat problemen bij IJsselmeervogels zijn. De technische commissie, onder leiding van André van Diermen, had het afgelopen seizoen meerdere malen aan de stak met andere geledingen binnen de club.

Eerder moest trainer Ted Verdonkschot in Spakenburg-Bunschoten het veld ruimen. Na een aantal uitspraken in de media van topschutter Danny van den Meiracker kwam het tot een conflict. De technische commissie koos hierin opvallend genoeg de kant van Van den Meiracker. De voorzitter van de technische commissie, André van Diermen, liet dat ook duidelijk in de media horen. Tot grote frustratie van Verdonkschot.

Later besloot de technische commissie de aflopende verbintenis van verdediger Jeffrey Buitenhuis niet te verlengen. Andere geledingen binnen IJsselmeervogels waren het daar niet mee eens. Een inzamelingsactie onder sponsoren leidde er toe dat Buitenhuis ook in het seizoen 2020-2021 actief zou zijn aan de Westmaat. De technische commissie moest schoorvoetend luisteren naar een aantal invloedrijke sponsoren en kon daarmee geen eigen koers varen. Het lijkt achteraf de doodsteek te zijn geweest voor de technische commissie.

Het is nog onbekend wie in de nieuwe technische commissie zitting gaan nemen. Voor komend seizoen stelde de technische commissie al wel Gert Kruys aan. Het is onduidelijk of dit ook consequenties heeft voor Kruys.