CSKA Sofia presenteert Jurgen Mattheij

Jurgen Mattheij speelde nog nooit voor een club buiten Rotterdam. Acht seizoenen speelde hij in het eerste elftal van Excelsior, het afgelopen seizoen voor Sparta Rotterdam. Nu maakt hij de overstap naar de Bulgaarse topclub CSKA Sofia.

De 1.91 meter lange Mattheij werd vandaag door CSKA Sofia aan de media gepresenteerd. Voor Mattheij lag in de Bulgaarse hoofdstad een tweejarig contract klaar. Na een succesvolle medische keuring sloot de 27-jarige verdediger direct aan op de groepstraining. Datzelfde gold voor de Franse middenvelder Amos Yuga die overkwam van Le Havre.

Mattheij tekende bewust vorig jaar zomer een eenjarig contract bij Sparta. De verdediger wilde graag een buitenlands avontuur aangaan. Er was meer belangstelling maar CSKA Sofia werd het. Mattheij in gesprek met Voetbal International: ‘Het was gewoon het meest complete plaatje. Ik ga er financieel flink op vooruit en ook sportief is het een stap om bij een topclub van een land te spelen. Die combinatie is belangrijk, nog belangrijker is het goede gevoel. Dat klinkt misschien vaag, maar als mijn vrouw en ik er van overtuigd zijn dat dit de keuze is die we nu moeten maken, dan gaan we daarvoor.’

CSKA Sofia is 31-voudig kampioen van Bulgarije. De afgelopen seizoenen is CSKA Sofia afgegleden. Het staat momenteel vierde maar heeft evenveel punten als de nummers twee en drie, namelijk Levski Sofia en Lokomotiv Plovdiv. Koploper PFK Ludogorets Razgrad heeft een voorsprong van maar liefst negen punten. Bij CSKA Sofia staan ook Vurnon Anita en Edwin Gyasi onder contract. Anita heeft echter deze zomer een aflopende verbintenis. Ook Stefano Beltrame (ex-FC Den Bosch, Go Ahead Eagles) en Tomi Juric (ex-Roda JC) spelen bij CSKA Sofia.