Curacao hoopt op Arias en Felida

Credits: Marco Oomen Fotografie

Guus Hiddink is druk bezig met de selectie van het nationale team van Curacao. Om die reden vindt er in november een trainingsstage plaats ter voorbereiding op het CONCACAF-kwalificatietoernooi voor deelname aan WK van 2022 in Qatar.

Bij die trainingsstage kan Curacao ook een aantal spelers vanuit de Eredivisie verwelkomen. Één van die speler is Jafar Arias. De aanvaller speelt sinds deze zomer voor VVV Venlo. Arias kwam eerder uit voor FC Emmen. Nu kan de 25-jarige aanvaller zich opnieuw bewijzen bij het nationale elftal van Curacao. Eerder speelde hij al negen interlands, onder andere voor het Caraïbische eiland op de Gold Cup. VVV Venlo heeft er sinds deze zomer dus een international bij.

Het is niet de enige speler die de trainingsstage tussen 9 en 17 november gaat meemaken. Ook Kevin Felida (20) denkt serieus na over een interlandloopbaan voor Curacao. Eerder kwam de middenvelder van FC Den Bosch nog wel uit voor nationale jeugdelftallen van de KNVB. Toch zijn er twijfels of Felida nu al de trainingsstage kan meemaken. Er zijn fysieke ongemakken.

Bij de trainingsstage zullen ook vaste krachten als Darryl Lachman (Perth Glory), Elson Hooi (MuaitherSports Club) en Gevaro Nepomuceno (Halifax Town) present zijn. Hiddink hoopt de komende dagen meer spelers te verleiden voor de trainingsstage. Aangezien er geen interlands worden gespeeld, is de stage nog niet bindend.