Cyriel Dessers is Wormuth eeuwig dankbaar

Credits; Fox Sports

Cyriel Dessers maakte gisteren zijn langverwachte transfer naar Genk officieel bekend. De Belgische aanvaller met Nigeriaanse roots is zijn trainer Frank Wormuth eeuwig dankbaar. De Duitse oefenmeester stak veel tijd in zijn aanvaller en dat betaalde zich uit.

Na weken van speculatie maakt Dessers voor circa vier miljoen euro de overstap van Heracles Almelo naar de Belgische Pro League. Dessers is blij met de kans die hij bij Heracles heeft gekregen, na een teleurstellend verlopen avontuur bij FC Utrecht. Dessers: “Ik denk dat dit ongelooflijk goede reclame is voor de club. Het zijn geen makkelijke onderhandelingen geweest, maar ik ben blij dat het voor Heracles een goede deal is. Dit is echt een heel mooie club, dat moet iedereen beseffen. Ik ben hier altijd heel graag geweest, ook al was het maar een jaar.”

Dessers scoorde aan de lopende band voor Heracles in de Eredivisie. Hij scoorde 15 keer en was daarmee gedeeld topscorer in de Eredivisie met Steven Berghuis. De Belgische aanvaller dankt dat voor een deel aan Wormuth. Dessers in een afscheidsvideo van Heracles Almelo: “Ik heb vaak samengezeten met meneer Wormuth om beelden te bekijken. Soms dacht ik: goh, duurt lang. Maar ik heb er echt heel veel uitgehaald. Hij was er zó obsessief mee bezig, hij pushte mij altijd op trainingen en in wedstrijden. Daardoor kan ik nu de volgende stap zetten. Ik was echt zijn project. Leuk dat dit een jaar later de uitkomst is.”