Daan Rienstra op weg naar buitenlands avontuur

Credits: RKC Waalwijk

Opvallend nieuws uit Waalwijk. Daan Rienstra heeft namelijk zijn contract bij RKC Waalwijk per direct laten ontbinden. De middenvelder, afgelopen seizoen aanvoerder, heeft zijn zinnen gezet op een buitenlands avontuur.

RKC stelt dat ‘club en speler in goed overleg een contractontbinding overeen zijn gekomen’. Het is onbekend wat de nieuwe bestemming voor de 27-jarige middenvelder zal worden. Als bewijs voor bewezen diensten in de vijf seizoenen die Rienstra de club diende, krijgt hij nu dus een transfervrij vertrek.

“Daan kwam in 2015 bij de club en heeft in die jaren daaropvolgend ups en downs meegemaakt met onze club”, reageert algemeen directeur Frank van Mosselveld. “Hij ging voorop in de strijd op het veld en was ook buiten het veld een belangrijke speler. Toen hij onlangs aangaf na vijf jaar RKC toe te zijn aan een nieuw buitenlands avontuur, en aan de club vroeg om mee te denken, zijn we in gesprek gegaan. Uitkomst van de gesprekken was dat voor beide partijen contractontbinding de beste optie is, zodat Daan vrij is om zijn droom na te jagen.”