Danilo is nieuwe topscorer Eredivisie

Foto: FC Twente Media

Danilo Pereira da Silva, beter bekend als Danilo, is de nieuwe topscorer van de Eredivisie. De Braziliaanse aanvaller scoorde vanavond twee keer tegen ADO Den Haag. Mede door zijn goals won FC Twente met 2-4.

Door zijn twee goals staat de Ajax aanvaller in Enschedese dienst helemaal bovenaan de lijst van doelpuntenmakers in de Eredivisie. De 21-jarige aanvaller heeft er inmiddels acht in liggen. Overigens deed hij daar precies hetzelfde aantal wedstrijden over.

Achter Danilo is het dringend. Er zijn drie spelers die zeven keer hebben gescoord. Zowel Rai Vloet (Heracles Almelo) als Georgios Giakoumakis (VVV Venlo) scoorden vandaag hun zevende goal van het seizoen. Beide doelpuntenmakers troffen elkaar vandaag in een rechtstreeks duel Venlo. Het duel eindigde in een Venlose overwinning (3-2).

Henk Veerman is de derde speler met zeven goals. In tegenstelling tot de andere topscorers komt hij morgen pas in actie. Morgen ontvangt SC Heerenveen op eigen veld AZ.

Achter dit viertal vinden we pas de eerste spelers uit de traditionele top drie. Steven Berghuis scoorde dit seizoen 6 keer. Lassina Traoré staat op 5. Die scoorde hij overigens alle vijf tegen VVV Venlo. Ook Tadic heeft er dit seizoen vijf gescoord.