Danny Buijs gelinkt aan Engelse vacature

Een opvallend gerucht uit Engeland. Danny Buijs is namelijk in beeld als de nieuwe trainer van Birmingham City. De oefenmeester van FC Groningen is overigens één van de kandidaten die door The Daily Mail en Voetbal International aan The Blues worden gelinkt.

De 38-jarige Buijs heeft de afgelopen seizoenen indruk gemaakt met zijn werk bij FC Groningen. Met beperkte middelen wist Buijs te presteren, maar ook spelers te ontwikkelen en voor meer geld door te verkopen. Dat spreekt in de ogen van de Aziatische eigenaren van Birmingham City in het voordeel van Buijs. Mogelijk wordt Buijs daarmee de tweede Nederlandse trainer in de Championship, het tweede niveau van Engeland. Philip Cocu is werkzaam bij Derby County.

Birmingham City is op zoek naar een nieuwe manager nu de Spanjaard Pep Clotet vertrekt. Naast Buijs worden ook Lee Bowyer, Nigel Clough en Chris Hughton in verband gebracht met de vacante positie in Birmingham. Mocht Birmingham City concreter worden dan zal het wel een transfersom voor Buijs moeten betalen, hij heeft in de Euroborg nog een contract tot de zomer van 2022. Bij Birmingham City staat Maikel Kieftenbeld onder contract.