Daryl Janmaat definitief terug naar ADO Den Haag

Daryl Janmaat keert terug bij ADO Den Haag. Daarmee is de cirkel rond van de 31-jarige verdediger. ADO Den Haag is de club waar de voormalig international ooit in het profvoetbal is begonnen. Janmaat tekende in de Residentie onder contract tot de zomer van 2023. Hiermee keert er opnieuw een international terug naar de Eredivisie. Janmaat droeg 34 keer het shirt van het Nederlands Elftal.

Niet alleen ADO Den Haag had interesse in Janmaat. De verdediger liet onlangs zijn contract ontbinden bij het Engelse Watford. Met zijn transfervrije status én zijn ervaring trok hij ook de belangstelling van andere clubs. Toch besloot Janmaat zich voor langere tijd aan ADO Den Haag te binden. De club waar hij ook al zijn conditie op peil hield. Janmaat op de website van ADO Den Haag: “Het is prachtig om terug te komen bij de club waar het voor mij allemaal is begonnen. Dit voelt als thuiskomen. Ik heb er uitgebreid met mijn familie over gesproken en volg mijn gevoel. Het meetrainen is ook uitstekend bevallen. Ik heb het echt naar m’n zin.”

Met Janmaat in de gelederen moet ADO Den Haag snel weg van de onderste plaatsen. Janmaat: “Makkelijk gaat het niet worden, maar ik hou wel van een uitdaging. Ik pak deze graag aan en heb er vertrouwen in dat het goed komt. We moeten er hard voor werken, maar ik zie genoeg kwaliteit in het team. Los van mijn eigen kwaliteiten hoop ik de ploeg ook te kunnen helpen met mijn ervaring”, aldus Janmaat. De voormalig speler van Heerenveen, Feyenoord en Newcastle United vindt het niet gek dat hij zich voor langere tijd aan de club bindt. Janmaat: “Dat zegt wel wat over mijn intenties. Ik wil hier misschien wel afsluiten. Maar ik kom hier zeker niet om af te bouwen; ik ben fit en gretig.”

Hoofd Technisch Hart Martin Jol over de terugkeer van Janmaat: “Ik ben zeer blij dat een speler als Daryl de club komt versterken. We hebben er vertrouwen in dat hij zijn oude vorm en fitheid snel zal terugvinden en dat wij met hem de belangrijke volgende stappen kunnen zitten in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie. Daryl is een absolute versterking voor onze defensie en kan hierin op twee posities van waarde zijn: op rechts en in het centrum.”

1 Trackback / Pingback

  1. ADO Den Haag Online: Daryl Janmaat definitief terug naar ADO Den Haag | ADO Den Haag Nieuws

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.