Dave Bulthuis naar finale Aziatische Champions League

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Een hoogtepunt van zijn loopbaan. Dave Bulthuis heeft met het Zuid Koreaanse Ulsun Hyundai de finale van de Aziatische Champions League bereikt. Vandaag werd na een verlenging met 2-1 geworden van het Japanse Vissel Kobe.

De dertigjarige Bulthuis speelt sinds januari 2019 bij de Koreaanse topclub Ulsun Hyundai. Ook vandaag was hij tegen Vissel Kobe een vaste waarde. De hoofdrol ging echter naar een andere oud-speler uit de Eredivisie. Bjorn Johnsen, voormalig spits van ADO Den Haag en AZ, maakte in de verlenging de beslissende goal. Aan de kans van Vissel Kobe stond Thomas Vermaelen in de basis. Andres Iniesta kwam niet in actie. Eerder won Ulsun ook al verrassend van het Chinese Beijing Sinobo Guoan en het Australische Melbourne Victory.

In de finale van de AFC Champions League wacht nu verrassend het Iraanse Persepolis, dat te sterk was voor Al-Nasr na strafschoppen. Nordin Amrabat behoorde niet tot de selectie van Al-Nasr. De finale tussen Ulsun Hyundai en Persepolis wordt volgende week zaterdag gespeeld.

https://twitter.com/TheAFCCL/status/1338114139495907328