De Boer: Bizot tegen Spanje, Krul in Nations League

Credits AZ Media

Het drukke schema in de voetbalwereld begint langzaam zijn tol te eisen. Het betekent ook dat bondscoach Frank de Boer keuzes gaat maken. De verwachting is dat een aantal spelers morgen (woensdag) tegen Spanje een basisplaats krijgen, maar vervolgens in de Nations League op de bank beginnen.

De Boer: “Tegen Spanje gaan vijf spelers negentig minuten spelen en die doen dan in principe zondag tegen Bosnië-Herzegovina niet mee.” Een speler die in ieder geval tegen Spanje in actie zal komen is Marco Bizot. De doelman van AZ krijgt de kans zich te bewijzen maar weet ook dat Krul (9 caps) zal keepen in de Nations Leagues. Het betekent wel dat Bizot zijn debuut voor Oranje gaat maken. De Boer: “Als er iets met Tim gebeurt, heeft Bizot in elke geen zijn vuurdoop al gehad, zo moet je het zien. De spelers moeten zoveel wedstrijden in actie komen, het is wachten op de volgende blessure. Ik zag in de krant een artikel met drie opstellingen met gerenommeerde namen die nu geblesseerd zijn. Dat zegt wel iets. Er is wel iets aan de hand.”

De bondscoach kan niet veel met het drukke speelschema. De Boer: “Wat ik als trainer kan doen, is het aangeven. Het beste zou zijn als de bonden met elkaar optrekken en samen een standpunt innemen. Maar ‘money rules’ en ‘the show must go on’, zo is het gewoon. Daar moeten we als trainers ook rekening mee houden. Ik kijk heel nauwkeurig naar de minuten die de spelers de laatste tijd hebben kunnen maken. Dan beslis je: die kan wel lang in actie komen en die juist niet. Neem Denzel Dumfries, die heeft net weer negentig minuten gespeeld bij zijn club. Die kan ik tegen Spanje echt niet laten spelen. Dat zou slecht zijn voor Dumfries, slecht voor Oranje en slecht voor zijn club. Zo kijk ik nu naar interlands. Vroeger speelde je eenmaal in de drie weken op woensdag, nu is dat wekelijks. Het is niet tegen te houden.’’

Tot slot zag De Boer ook nog Steven Bergwijn afhaken. Hij riep nog geen vervanger op. De Boer: “Maar Bergwijn was hier met het idee dat hij misschien vanaf volgende week zou kunnen spelen. Dus niet tegen Spanje. Nou, ook dat bleek niet haalbaar. Ik kan straks nog wel kijken of ik spelers van Jong Oranje uit hun bubbel naar die van ons haal.”