De Boer haalt Klaassen en Van Aanholt bij Oranje

Bondscoach Frank de Boer heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de wedstrijden tegen Spanje, Bosnië & Herzegovina en Polen. De wedstrijd tegen Spanje is een oefenduel. De wedstrijden tegen Bosnië & Herzegovina en Polen beteken de laatste twee duels in de Nations League.

In totaal werd 25 spelers opgeroepen voor de komende drie interlands. De meest opvallende namen in de selectie van De Boer zijn Davy Klaassen en Patrick van Aanholt. Klaassen verruilde afgelopen zomer Werder Bremen voor ‘zijn’ Ajax. Daar laat hij wekelijks zien onmisbaar te zijn. Door de blessures van onder andere Marten de Roon en Leroy Fer kwam er op het middenveld een plekje vrij.  Kevin Strootman komt bij Olympique Marseille niet in de plannen voor. Dat breekt de middenvelder nu op voor Oranje.

Het oproepen van Van Aanholt is misschien nog wel opvallender. De linksback kwam dit seizoen pas twee keer voor Crystal Palace in actie. Dit Premier League seizoen kwam hij tot 108 minuten. In dat perspectief was het misschien logischer geweest dat Ridgeciano Haps was opgeroepen. De linksback annex linksbuiten verkeert bij Feyenoord in bloedvorm. Feyenoord zal het niet oproepen koesteren om hem fit te kunnen houden.

Mohammed Ihattaren behoort opnieuw tot de selectie. De middenvelder van PSV verkeert weer in betere doen en hoopt de komende week dan ook zijn debuut voor Oranje te kunnen maken.

https://twitter.com/OnsOranje/status/1324667849735098368