De Graafschap aast op versterking

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

De Graafschap wil zich volgende maand versterken. Dat meldt Omroep Gelderland. De Graafschap is de gedeelde nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. Het heeft zes punten achterstand op koploper Cambuur.

De huidige derde plaats is niet genoeg voor directe promotie. De Superboeren hebben nog altijd de ambitie om te promoveren. Om die reden wil De Graafschap in januari een creatieve, aanvullende middenvelder aantrekken. Het is onbekend of De Graafschap al een speler op het oog heeft.

“Dat is goed mogelijk”, aldus technisch manager Peter Hofstede in gesprek met Omroep Gelderland. “Ik sluit zeker niet uit dat we in januari nog iets gaan doen. Het moet wel een directe versterking zijn die ons echt beter maakt.” Ook voorzitter Martin Mos wil nog niet veel loslaten. “Dat zou zomaar kunnen. Als één of twee aanvullingen in de selectie zorgen voor meer voetbal, moeten we dat serieus overwegen.”

Toch moet De Graafschap wel creatief zijn op de transfermarkt. Mos: “We hebben inderdaad wat geld overgehouden, maar in principe is er geen budget om investeringen te doen. Maar dan moet je dus creatief zijn en in het verleden hebben we wel vaker laten zien dat we dat kunnen.”