De Graafschap legt ook aanvoerder FC Den Bosch vast

Foto credits: FSM Sports Management

De Graafschap blijft zeer actief op de transfermarkt. De Superboeren kondigen de komst van Danny Verbeek aan. De middenvelder, tevens captain van FC Den Bosch, komt transfervrij over vanwege een aflopende verbintenis.

Verbeek was financieel niet meer voor FC Den Bosch te behouden. De 29-jarige Verbeek is na Elmo Lieftink (Go Ahead Eagles), Joey Konings (Heracles Almelo) en Julian Lelieveld (Vitesse) de vierde zomerse versterking. Het mag voor zich spreken dat De Graafschap met deze versterkingen komend seizoen een nieuwe poging gaat wagen om te promoveren naar de Eredivisie.

“Danny heeft ruim 320 wedstrijden betaald voetbal in de benen”, aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede van De Graafschap in het persbericht. “Hij heeft ervaring in zowel de Eerste- als de Eredivisie. Hij kan op diverse posities goed uit de voeten en was het afgelopen seizoen bij een flink aantal goals van FC Den Bosch betrokken. Hij had diverse opties en wij zijn dan ook erg content dat hij voor onze plannen heeft gekozen.”

Uiteraard is ook Verbeek blij met zijn transfer. Verbeek: “Als je ziet hoeveel kwaliteit in de nieuw gevormde selectie zit, weet je dat je aankomend seizoen weer moet gaan voor promotie. Die ambitie spreekt mij erg aan. Een club als De Graafschap past bij mij. Geweldig dat ik aankomend seizoen op De Vijverberg speel. Nu maar hopen dat de supporters weer snel naar club kunnen.”

Danny Verbeek brak door bij FC Den Bosch. In 2011 volgde een transfer naar de Belgische topclub Standard Luik. Na periodes bij NAC Breda en FC Utrecht keerde Verbeek in 2017 weer terug bij FC Den Bosch. In de hoofdstad van Noord-Brabant braken nieuwe tijden aan door de komst van externe financiers. Na het vertrek van Jordania moet FC Den Bosch weer op de kleintjes letten.