De Graafschap vreest vertrek smaakmaker

Foto: Marco Oomen Fotografie

De Graafschap vreest voor een vertrek van Branco van den Boomen. Voor de 25-jarige middenvelder is veel belangstelling, zo bevestigt technisch manager Peter Hofstede aan Omroep Gelderland.

Van den Boomen is een van de drijvende krachten bij De Graafschap. Afgelopen seizoen kwam in 27 duels tot 9 goals en 10 assists. “Interesse is er altijd wel, maar voor Van den Boomen is de belangstelling inderdaad het meest concreet”, beaamt Hofstede tegenover Omroep Gelderland. “Er informeren meerdere clubs en het zou heel vervelend zijn als we hem zouden kwijtraken.” Van den Boomen wil zich graag nog een keer in de Eredivisie bewijzen nadat hij eerder bij Willem II en SC Heerenveen zijn belofte niet kon inlossen.

Trainer Mike Snoei sluit zich daar bij aan maar gaat niet in op namen, maar in breder perspectief over zijn selectie. “Het is misschien romantisch gedacht van mij, maar ik dacht dat we samen aan een nieuwe missie zijn begonnen om alsnog de eredivisie in te gaan. Ik hou mijn hart vast, want er wordt serieus aan spelers getrokken. Ik kon zelf ook de eredivisie in, maar wil graag met mijn selectie de opdracht aangaan om met De Graafschap te promoveren. Ik dacht die opdracht bij iedereen enorm leefde.”

Er zijn meerdere clubs uit de Eredivisie die in Van den Boomen belangstelling hebben. Van den Boomen staat in Doetinchem nog voor twee seizoenen onder contract. Vorig jaar zomer betaalde De Graafschap zelf nog 325.000 euro aan FC Eindhoven. Nu denken de Superboeren zelf aan een bedrag van minimaal 500.000 euro.

Update 5/8: De Gelderlander schrijft dat het Franse Toulouse FC concreet is. Die club degradeerde afgelopen seizoen uit de Ligue 1.