De Graafschap zwaait Griekse aanvaller uit

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Er komt een einde aan het verblijf van Giannis Mystakidis bij De Graafschap. In goed overleg wordt het contract tussen de Superboeren en de Griekse aanvaller ontbonden.

Mystakidis kwam begin januari met hoge verwachtingen naar Doetinchem. Op de Vijverberg kon de 26-jarige aanvaller zijn stempel niet drukken. Dit seizoen werd hij door trainer Mike Snoei enkel als invaller gebruikt. De aanvaller uit Thessaloniki hoopt nu in eigen land een nieuwe club te vinden.

“Giannis heeft aangegeven dat het voor zijn carrière belangrijk is om meer speelminuten te maken. Die kans krijgt hij op dit moment bij De Graafschap niet genoeg”, aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede op de website van De Graafschap. “Wij begrijpen dat hij het dan liever in zijn geboorteland gaat proberen, dicht(er) bij zijn vriendin en familie. Wij wensen hem veel succes bij zijn volgende stap.”

“De Graafschap is een geweldige club. Vanaf het trainingskamp in Spanje voelde ik mij meer dan welkom. Door een combinatie van factoren is het aantal speelminuten voor mij te laag gebleken”, legt Giannis Mystakidis uit. “Ik denk dat ik in Griekenland meer kans heb om aan het voetballen te komen. Ik bedank de collega’s en de supporters van De Graafschap – en hoop op het beste voor de rest van het seizoen.”

Naast de Griekse aanvaller hoopt De Graafschap ook een oplossing te vinden voor Sven Blummel. De voormalig speler van FC Den Bosch en het Deense Fremad Amager werd eveneens begin dit jaar aangetrokken. Ook Blummel is geen vaste waarde. Met een vertrek van Mystakidis én Blummel hoopt De Graafschap ruimte te creëren voor een aanvallende middenvelder. Die moet in de strijd om de tweede plek en daarmee promotie de doorslag gaan geven.