De Nooijer duikt op bij fusieclub Lokeren-Temse

Credits: Marco Oomen Fotografie

Mitchell de Nooijer heeft een nieuwe club gevonden. De twintigjarige verdediger gaat aan de slag op het vierde niveau van België. De fusieclub SC Lokeren-Temse is zijn nieuwe werkgever. Het speelt nog wel in het oude stadion van Lokeren, het Daknamstadion biedt plaats aan 12.000 toeschouwers.

De Nooijer op de website van zijn nieuwe club: “Ik ben een rechtsvoetige centrale verdediger die vooral gevormd werd bij JV OZ, een jeugdacademie waar onder andere mijn vader aan de wieg van stond. De opleiding staat hoog aangeschreven in Nederland en leverde al heel wat professionele spelers af. Ik beschik volgens mij over een goed spelinzicht en mijn passing is ok. Mijn linker voet kan beslist beter. Ik zag deze club al één keer aan het werk, in de bekerwedstrijd tegen Jong Lede. Ik ben ontzettend gemotiveerd om deel uit te maken van het team, fysiek ben ik er alvast klaar voor. Alleen wedstrijdritme is een probleem. Met deze groep moeten we beslist aan de top van deze afdeling kunnen meedraaien. Daar mijn steentje toe bijdragen, is mijn belangrijkste doelstelling.”

https://twitter.com/KSCLokeren/status/1340970584902123521

Opvallend genoeg gaat niet alleen Mitchell de Nooijer aan de slag bij Lokeren-Temse. Ook zijn vader Dennis de Nooijer gaat aan de slag bij de club. Hij wordt spitsentrainer. De oud-spits van onder andere Sparta en SC Heerenveen zou dit seizoen aan de slag gaan bij Roeselare. Die club kwam aan het begin van het seizoen in een faillissement terecht. Trainer Karel Fraeye verruilde hierop Roeselare voor Lokeren, en was  De Nooijer blijkbaar nog niet vergeten.