De top 8 transfervrije spelers met een Eredivisie verleden

Bijna de complete zomer hebben we jullie als redactie op de hoogte gehouden van de top 10 transfervrije spelers uit Nederland. Met plezier. Zowel vanuit ons om samen te stellen maar ook door jullie reacties. Om die reden nu een extra lijst: de transfervrije spelers met een verleden in de Eredivisie.

De top 10 transfervrije Nederlandse spelers is één van de meest gelezen artikelen van dit jaar. Niet zo gek ook. Het is de meest complete lijst in Nederland. Niet alleen spelers met de Nederlandse nationaliteit worden meegenomen. Ook die met een dubbele nationaliteit. Denk aan Suriname, Curacao of Marokko. Om die reden worden ook spelers als Cuco Martina en Nigel Hasselbaink meegenomen.

Ook de lijst van transfervrije spelers van oud-Eredivisie spelers is interessant. Hieronder een lijst met 8 spelers die de hoogste transferwaarde op Transfermarkt vertegenwoordigen.

De top 8 ex-Eredivisie spelers zonder club

  1. Ahmed Musa (28). De aanvaller uit Nigeria brak in Europa door bij VVV Venlo. Daarna volgden CSKA Moskou, Leister City en recent Al-Nasr. Zijn contract in Saoedi Arabië werd gisteren ontbonden. De 86-voudig international lijkt normaliter alleen haalbaar door Nederlandse topclubs. Transferwaarde: 6 miljoen euro
  2. Wilfried Bony (31). Nog een Afrikaanse ex-Eredivisiespeler die zonder club zit. Zijn contract in Saoedi Arabië werd eerder deze maand door Al-Ittihad ontbonden. Bony was eerder actief bij Vitesse. Ook kwam hij in zijn loopbaan uit voor clubs als Sparta Praag, Manchester City, Stoke City en Swansea City. Transferwaarde: 3,2 miljoen euro
  3. Yaya Sanogo (27). De Franse aanvaller speelde van medio 2015 tot begin 2016 op huurbasis bij Ajax. Dat werd geen succes. Transferwaarde: 2 miljoen euro
  4. Miroslav Stoch (31). De Slowaakse buitenspeler brak definitief door bij FC Twente in 2009-2010. Daarna begon een nomadenbestaan. Hij kwam uit voor clubs als Fenerbahce, Slavia Praag en meest recent PAOK Saloniki. Transferwaarde: 1,5 miljoen euro
  5. Javier Espinosa (28). Na twee jaar FC Twente kwam zijn avontuur deze zomer ten einde. De middenvelder flirte met Griekse clubs maar tot een deal kwam het niet. Transferwaarde: 1 miljoen euro.
  6. Alen Halilovic (24). De Kroatische middenvelder werd vorig seizoen door Heerenveen gehuurd van AC Milan. Zijn contract is ontbonden. Transferwaarde: 1 miljoen euro.
  7. Donis Avdijaj (24). Speelde in Nederland voor Roda JC en Willem II. De aanvaller was daarna actief in Turkije en Schotland. Mogelijk snel weer in Nederland te zien. Hij is momenteel op proef bij FC Emmen. Transferwaarde: 1 miljoen euro.
  8. Roland Lamah (32). De aanvaller beschikt zowel over de Ivoriaanse als Belgische nationaliteit. Zijn laatste club is het FC Cincinnati van Jaap Stam. Speelde in het seizoen 2007-2008 op huurbasis bij Roda JC. Kwam later nog uit voor club als Le Mans, Osasuna en Swansea City.

Clubs als VVV Venlo, PEC Zwolle en FC Emmen hebben al aangegeven de transfervrije markt goed in de gaten te houden. Gaat één van deze clubs nog toeslaan?