Deens talent wil terug naar Friesland

SC Heerenveen verhuurde eind januari Emil Frederiksen aan het Deense SønderjyskE. De negentienjarige middenvelder neigt ondanks speelminuten naar een terugkeer naar Friesland.

De Deens jeugdinternational kwam tot tien competitieduels voor SønderjyskE. Dat was echter meestal als invaller in de slotfase. In de drie bekerduels kreeg hij wel veel speelminuten, waaronder ook een basisplaats. Het is dan ook de vraag of de Deense Superligaen club de optie tot koop gaat lichten. Tegelijkertijd heeft de negentienjarige middenvelder volgens FeanOnline het laatste woord. “Zoals het er nu uitziet ga ik terug naar Nederland, maar het kan ook snel in een andere richting gaan”, vertelt Frederiksen tegenover Nordschleswiger. “Ik had de hoop op meer speelminuten en vind ook dat ik meer had verdient, maar uiteindelijk is dat een beslissing van Glen (trainer Riddersholm, red.). Daar mag ik me niet over klagen.”

Frederiksen heeft bij SC Heerenveen nog een contract tot de zomer van 2022. SC Heerenveen nam de middenvelder in 2016 over van Viborg.