Degradatiestrijd Bundesliga nadert climax

De Bundesliga nadert zijn voltooiing. Er zijn nog drie rondes te spelen. Onderin strijden een aantal Nederlandse voetballers tegen degradatie. Bij Mainz staan er drie landgenoten onder contract, terwijl Davy Klaassen de kleuren van Werder Bremen vertegenwoordigt.

Het 1.FSV Mainz 05 van Jeffrey Bruma, Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius staat nog maar net aan de goede kant van de ranglijst. Het staat vijftiende met slechts drie punten afstand op nummer zestien Fortuna Düsseldorf en nummer zeventien Werder Bremen. De zestiende plaats betekent playoff wedstrijden tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga, dat zou HSV of VfB Stuttgart worden. De nummers zeventien en achttien degraderen. Nummer achttien Paderborn heeft acht punten achterstand op Fortuna Düsseldorf en kan enkel in theorie nog degradatie ontlopen.

Het programma van Mainz bevat nog uitduels tegen Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Volgende week zaterdag staat echter een waar zes punten duel op het programma. Werder Bremen is dan de tegenstander. Het Werder Bremen van Davy Klaassen is al 39 jaar (!) op rij actief in de Bundesliga.

Stand onderin:
15. 1.FSV Mainz 05  (31-31)
16. Fortuna Düsseldorf (31-28)
17. Werder Bremen (31-28)
18. SC Paderborn (31-20)

Resterend programma:
Mainz: Dortmund (uit), Werder Bremen (thuis) en Leverkusen (uit)
Fortuna Düsseldorf: Leipzig (uit), Augsburg (thuis) en Union Berlin (uit)
Werder Bremen: Bayern (thuis), Mainz (uit) en FC Köln (thuis)
SC Paderborn: Union Berlin (uit), Gladbach (thuis) Frankfurt (uit)