Denis Mahmudov duikt op in Italië

Foto: Marco Oomen Fotografie

Een nieuw buitenlands avontuur voor Denis Mahmudov. De 30-jarige aanvaller gaat aan de slag bij het Italiaanse ACN Siena 1904. Die club komt uit in de Serie D. Onze landgenoot kwam plotseling zonder club te zitten na het faillissement van het Belgische Roeselaere.

Mahmudov is geboren in Apeldoorn maar beschikt naast de Nederlandse ook over de Macedonische nationaliteit. De aanvaller gaat nu zijn volgende buitenlandse uitdaging aan. Het is het vierde niveau van Italië geworden. En dat in Siena, middenin Toscane. Mahmudov tegenover De Stentor: “Ik ben hier nu een paar dagen en heb net met de groep getraind en de medische keuring gedaan. Hopelijk kan ik aankomende zondag meedoen – tegen Grassina – als ik tenminste speelgerechtigd ben. Dat kan nog een paar dagen duren. Als het goed is krijg ik morgen mijn appartement.”

“ACN Siena 1904 is een grote club die vroeger (2011-2013) in de Serie A speelde, maar door financiële problemen is weggezakt. Nu hebben ze een groep nieuwe eigenaren. Mijn zaakwaarnemer had gesprekken met de club en ze hebben mij in de voorbereiding wel drie of vier keer gevraagd. Ik zei steeds nee, omdat ik Nederland ook een paar opties had in de Keuken Kampioen Divisie. Ik zat nog zonder club, dus heb ik de vijfde keer ‘ja’ gezegd.”

De ambities in Siena zijn in ieder geval groot. Mahmudov: “Het contract tot het eind van het seizoen heb ik al in Nederland getekend. Ik word dit jaar 31 en in Nederland ben je dan al snel oud. In Italië vinden ze van niet, daar kan je tot je 35ste mee. Ik wil snel fit worden, het liefst lekker als schaduwspits spelen en belangrijk zijn voor het team met goals en assists. Het niveau is te vergelijken met de tweede divisie. Kampioen worden is mijn doelstelling en ook van de nieuwe eigenaren moeten we promoveren. Ze hebben er veel geld in gestopt.”

In De Stentor kijkt de aanvaller ook nog even terug op zijn tijd bij Roeselare. Mahmudov: “Ik was daar twee maanden en heb daar dingen meegemaakt die ik in het Oostblok nooit meemaakte. We trainden alleen maar en ik kreeg geen salaris, appartement of auto. Ik kon niet naar de training, omdat we niet van het hotel werden opgehaald en er werden valse contracten ondertekend. Ze waren teruggezet naar de derde klasse en wilden graag weer omhoog, maar voor mij zijn het alleen maar slechte herinneringen.”

Mahmudov speelde in het verleden eerder voor onder andere PEC Zwolle, Sparta, Telstar, FC Dordrecht en Excelsior. In het buitenland kwam hij uit voor het Bulgaarse Levski Sofia en de Armeense clubs Banants en FC Pyunik Yerevan