Derby County neemt afscheid van Philip Cocu

Photo: GEPA pictures/ Jasmin Walter / Red Bull Content Pool

Het hing al even in de lucht maar nu ook definitief. Philip Cocu is niet langer de manager van Derby County. The Rams waren het seizoen begonnen met grote ambities maar staan onderaan in de Championship. Tel daar ook nog eens nieuwe investeerder bij op en je weet dat de tijd van Cocu er op zit.

De vijftigjarige Philip Cocu in een reactie op Instagram: “Ik kan bevestigen dat na gesprekken met de eigenaar en het bestuur van Derby County is besloten dat het in ieders voordeel is om de club in goed overleg te verlaten. Ik wil iedereen bij de club bedanken voor deze kans. Het bestuur, de technische staf en alle spelers voor hun steun vanaf mijn start op Pride Park.”

De oefenmeester vervolgt: “Ondanks dat dit seizoen niet verloopt zoals we vooraf gehoopt hadden, heb ik er het volste vertrouwen in dat de weg die we hebben ingezet de juiste is. Ik weet dat deze club een mooie toekomst tegemoet gaat. En tot slot wil ik de belangrijkste mensen bij de club bedanken: de fans. Bedankt voor alle steun die jullie me gaven, ik wens jullie het beste.”

Cocu was eerder als trainer werkzaam bij PSV en Fenerbahce. Since 2019 was hij actief bij Derby County. Naast Cocu moeten ook zijn assistenten vertrekken. Het betekent dat ook Twan Scheepers en Chris van der Weerden zonder club zitten.

https://twitter.com/dcfcofficial/status/1327669796557697024