Derde Divisie breidt uit naar 36 clubs

Credits: Marco Oomen Fotografie

De Derde Divisie krijgt in het seizoen 2020-2021 een flink aantal extra teams. Zowel de derde divisie Zaterdag als Zondag zullen komend seizoen bestaan uit achttien clubs. Dit seizoen was dat nog zestien.

De CVTD, de belangengroep van de tweede en derde divisie, had een duidelijke voorkeur voor uitbreiding naar achttien ploegen en de KNVB heeft dit inzicht opgevolgd. Dat betekent wel wat puzzelen. Op papier komt de KNVB namelijk 6 teams tekort voor de Derde Divisie. De twee beloftenteams  (Jong ADO en Jong Almere City) verdwijnen namelijk. Daarnaast heeft FC Lienden te kennen gegeven niet langer op hoog niveau te willen voetballen, terwijl ONS Sneek aan de KNVB heeft gevraagd om naar de Hoofdklasse af te zakken.

Het is goed nieuws voor een aantal clubs uit de Hoofdklasse. De KNVB maakt halverwege juni de indelingen voor komend seizoen bekend. De verwachting is dat clubs als Sparta Nijkerk en Unitas uit Gorinchem de stap naar de Derde Divisie zullen maken. Dat betekent uiteindelijk ook meer promotiekansen in de lagere klasses van het amateurvoetbal.