Derrick Luckassen verlengt en vertrekt weer naar België

Opvallend nieuws bij PSV. Derrick Luckassen heeft zijn contract in Eindhoven verlengd, om vervolgens opnieuw te worden verhuurd aan Anderlecht. De verdediger tekende voor een seizoen bij. Hierdoor ligt Luckassen in plaats van 2022 tot 2023 vast.

Het afgelopen seizoen verhuurde PSV de 25-jarige verdediger ook al aan Anderlecht. De Belgische topclub had ook de optie om de verdediger voor 5 miljoen euro over te nemen. Al snel werd duidelijk dat Paars-Wit niet de middelen had om Luckassen voor dat bedrag over te nemen. PSV en Anderlecht bleven echter in gesprek. PSV zou zelfs de vraagprijs hebben verlaagd tot 3 miljoen euro. Toch kwamen beide partijen zo uiteindelijk niet tot een vergelijk.

PSV neemt nu de gok dat Luckassen opnieuw een mooi seizoen in de Belgische Pro League met Anderlecht gaat doormaken. Met een contractverlenging kan PSV in de zomer van 2021 nog steeds een mooie transfersom verlangen. PSV hoopt zo de eerdere investering van 5 miljoen euro terug te kunnen verdienen. Voor komend seizoen neemt Anderlecht het volledige salaris van Luckassen over. Tot aan de corona-uitbraak speelde Luckassen 18 duels voor Anderlecht in de Pro League.