Devyne Rensch talent van het jaar bij Ajax

Credits: Marco Oomen Fotografie

Devyne Rensch is verkozen tot het grootste talent van Ajax. De verdediger is uitgeroepen tot het grootste talent in de Amsterdamse jeugdopleiding. Hiermee is de zeventienjarige verdediger de opvolger van Naci Ünüvar.

De prijs werd uitgereikt op Sportcomplex De Toekomst. Sinds 2018 is die prijs vernoemd naar Abdelhak Nouri, de talentvolle middevelder die in 2017 in elkaar zakte en daar blijvende hersenschade aan heeft overgehouden. Nouri ligt nog altijd in coma. De familie Nouri reikte de prijs vandaag samen met hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali uit.

Rensch op Ajax.nl: “Deze trofee gaat een mooie plek krijgen op mijn kamer. Ik heb er geen woorden voor. Ik had het echt niet verwacht. Ik zal jullie (familie van Nouri, red) niet teleurstellen nu ik deze prijs heb gewonnen.”

De verdediger speelt sinds zijn dertiende in de opleiding van de Amsterdammers. Hij kwam nog niet in officieel verband voor Ajax 1 in actie. Wel speelde hij voor Jong Ajax al acht duels in de Keuken Kampioen Divisie. Bij het eerste elftal maakte hij een gedeelde van de voorbereiding mee.

De laatste keer dat een verdediger de award won was in 2016. Dat was Matthijs de Ligt.

1 Trackback / Pingback

  1. Ajax Nieuws Online: Devyne Rensch talent van het jaar bij Ajax | Al het Ajax nieuws en video' s

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.