Deyovaisio Zeefuik klaar voor transfer naar topcompetitie

Credits: Marco Oomen Fotografie

Deyovaisio Zeefuik is klaar voor een buitenlandse topcompetitie. Dat stelt trainer Danny Buijs in gesprek met Voetbal International. De oefenmeester is van mening dat de rechtsback prima past in de Premier League, Bundesliga of Ligue 1. Eerder werd Zeefuik al in verband gebracht met Southampton. De 22-jarige back zou circa zes miljoen euro moeten kosten.

“Ik raak hem natuurlijk liever niet kwijt, maar Deyo is klaar voor een stap”, aldus Buijs in gesprek met Voetbal International. “Deyo hoorde het afgelopen seizoen bij de beste rechtsbacks van de Eredivisie en zal nu een club moeten kiezen waar ze kansen geven aan jonge spelers en waar hij ruimte heeft om te groeien. Ik denk dat hij de potentie heeft om ook in de Bundesliga of de Premier League zijn mannetje te staan.”

Toch ziet Buijs bij zijn pupil ook nog ontwikkelpunten. Buijs: “Als Deyo ooit bij een topclub in het buitenland wil spelen, moet hij aan de bal nog wel veel stappen maken. Verdedigend is hij heel sterk, maar het voetballende gedeelte is bij de grote clubs natuurlijk heel belangrijk. Het blijft toch heel lastig om in te schatten hoe groot de potentie van een speler is. Ik speelde samen met Luis Suárez toen hij net bij Groningen was. Ik kan je vertellen: toen had ik niet gedacht dat hij zou uitgroeien tot sterspeler van Liverpool en Barcelona.”