Dick Advocaat vertrekt bij Feyenoord

Dick Advocaat stop na dit seizoen als trainer van Feyenoord. De 73-jarige oefenmeester benadrukt ook dat Feyenoord zijn laatste club is. Advocaat sluit een rol als bondscoach nog niet helemaal uit.

Advocaat is bezig aan zijn eerste volledige seizoen bij Feyenoord. Vorig seizoen stapte hij al vroeg in na het snelle ontslag van Stam. Inmiddels is Feyenoord al lange tijd in de Eredivisie ontslagen. In Europees verban werd enkel verloren van FC Porto en Wolfsberger. Toch had Feyenoord heel wat minder gelijk willen spelen.

De oefenmeester besloot het nieuws nu al naar buiten te brengen. Daarmee geeft het Feyenoord de tijd om in alle rust op zoek te gaan naar een opvolger, en maakt hij ook direct een einde aan alle geruchten. Advocaat wil zijn trainersloopbaan mooi afsluiten.

Advocaat: ‘Zeker als een aantal geblesseerden terugkeert, kunnen we er nog een heel goed seizoen van maken. Daar zal ik alles aan doen, maar daarna is het mooi geweest. Ik weet dat ik dat eerder heb gezegd. Maar deze keer mogen jullie me er aan houden: de komende maanden zijn echt mijn laatste als clubtrainer. Na een lange en prachtige loopbaan is Feyenoord een schitterende club om straks bij af te sluiten. Hopelijk – en ik geloof daar in – kunnen we voor het zo ver is nog mooie dingen laten zien.”

Technisch directeur Frank Arnesen op Feyenoord.nl: “Dick is echt een geweldige persoonlijkheid en een zeer bevlogen trainer, die met zijn aanpak eigenlijk altijd het maximale uit een ploeg weet te halen. Feyenoord mag blij en trots zijn dat hij er voor heeft gekozen zijn lange en schitterende carrière als clubcoach bij ons af te willen sluiten.”

In het geruchtencircuit circuleren de namen van onder andere Dirk Kuijt en Jon Dahl Tomasson.