Diemers tekent voor drie jaar in De Kuip

Mark Diemers maakt definitief te overstap naar Feyenoord. Alleen een medische keuring staat een overgang naar De Kuip nog in de weg. De middenvelder leek lange tijd Fortuna Sittard te verruilen voor FC Groningen maar Feyenoord stak daar last minute nog een stokje voor.

Zaakwaarnemer Tim Vrouwe stelt dat de 26-jarige middenvelder op korte termijn een driejarig contract in Rotterdam-Zuid gaat tekenen. “Mark heeft er lang en goed over nagedacht, waarna de keuze op Feyenoord viel”, aldus Vrouwe in gepsrek met Voetbal International. “Het is een geweldige uitdaging voor hem om bij een grote club als Feyenoord te slagen. Het feit dat Dick Advocaat hem zo graag wilt hebben, is een groot compliment voor Mark. Hij heeft er hard voor moeten werken en met zijn goede spel in de voorbije jaren de interesse zelf afgedwongen.”

Lange tijd zat FC Groningen in pole position, maar in de laatste ronde greep de club overal naast. Vrouwe:”We hebben weken geprobeerd om tot een akkoord te komen met alle partijen maar op het moment dat Feyenoord belde was deze er nog niet. Afgelopen week hebben we daarom om tafel gezeten met beide clubs. Dit waren goede gesprekken. Natuurlijk begrijpen we de teleurstelling bij FC Groningen maar het was fijn om van ze te horen dat ze uiteindelijk ook begrip voor de situatie hebben en ze waarderen het feit dat Mark het open gecommuniceerd heeft.”

Na Feyenoord klopte ook nog het Italiaanse Sassuolo aan. Feyenoord was direct de eerste optie. De Rotterdammers zitten dun in de middenvelders. Yassin Ayoub, Liam Kelly, Renato Tapia en Oguzhan Özyakup vertrokken. Leroy Fer heeft nog niet verlengd, terwijl er veel belangstelling is voor Orkun Kökcü. Diemers zal niet direct een basiskracht zijn maar Feyenoord is overtuigd dat hij mee kan groeien naar het niveau dat Feyenoord voor ogen heeft. Bijkomend voordeel is dat Diemers direct vanaf het begin van de voorbereiding kan aansluiten. Feyenoord zou iets minder dan 1 miljoen euro voor Diemers betalen.