Dilrosun wil meer speelminuten, dreigt met vertrek

Het is heel goed mogelijk dat Javairô Dilrosun bezig is aan zijn laatste maanden bij Hertha BSC. De buitenspeler komt bij Die Alte dit seizoen nauwelijks aan spelen toe. De 22-jarige hoopt in de resterende weken aan spelen toe te komen. Anders lonkt een mogelijk (tijdelijk) vertrek.

Dilrosun laat aan Voetbal International weten: “De komende weken worden heel belangrijk. Ik moet mijn situatie tot december even aankijken. Als de transfermarkt eenmaal opengaat en ik speel nog steeds te weinig, dan moet ik misschien verder kijken. Maar voor nu heb ik er nog alle vertrouwen in dat ik mijn kansen in Duitsland wel ga krijgen.”

De buitenspeler heeft wel een verklaring waarom hij tot dusver weinig aan spelen toekwam: “Ik was geblesseerd, maar heb ook een tijdje in quarantaine gezeten”, onthult hij. “Dat is alleen niet in het nieuws gekomen. Mijn vriendin had corona en dus moest ik twee weken binnenblijven. Dat was rond de vorige interlandperiode, toen ik nog bij de voorselectie van Oranje zat. Toen ik hersteld was, koos de trainer voor een andere formatie. We spelen nu met een diepe spits en twee spitsen daarachter.”

Dilrosun kwam dit seizoen pas drie keer als invaller binnen de lijnen. Eind 2018 maakte hij nog zijn debuut voor het Nederlands Elftal. Bij die ene interland tegen Duitsland in de Nations League is het gebleven.