Dinamo Zagreb kondigt komst Nederlands talent aan

gnkdinamo.hr

Nederlandse voetballers kan je overal ter wereld vinden. Nu kan er weer een speler aan dat lijstje worden toegevoegd. De komst van de achttienjarige Dennis Gyamfi is aangekondigd bij de Kroatische topclub Dinamo Zagreb. Het is onbekend hoe lang hij heeft getekend.

Gyamfi liep afgelopen zomer uit zijn contract bij Leicester City. Bij de Foxes speelde hij tot voor kort in het Onder 23 team. Gyamfi werd gelinkt aan een overgang naar Feyenoord Onder 21. Dat werd echter nooit concreet. Wel was Gyamfi afgelopen zomer op proef bij Cercle Brugge. Bij de tweede club van Brugge zat een contract er echter niet in. Nu is het dus Dinamo Zagreb geworden.

Dinamo Zagreb staat bekend als een kraamkamer voor talent. De jeugdopleiding van Dinamo Zagreb is bekend in heel Europa, niet alleen door Luka Modric. Daarnaast heeft Dinamo Zagreb de afgelopen jaren verschillende talentvolle spelers verkocht aan de grote competities in Europa. Naast recordkampioen van Kroatië is het ook jaarlijks actief in Europa. Het werd dit jaar in de voorronde van de Champions League uitgeschakeld. Wel werd het in de Europa League ongeslagen groepswinnaar in de poule bij Feyenoord.

Met de komst van Gyamfi, die naast de Nederlandse ook de Ghanese nationaliteit heeft, is Dinamo Zagreb nog niet klaar. Eerder wist VoetbalPlus al via Bulgaarse bronnen te melden dat Nigel Robertha op het punt staat om Levski Sofia te verruilen voor de Kroatische recordkampioen.