Directeur EasyToys snapt niets van besluit KNVB

Credits: Marco Oomen Fotografie

Het was het nieuws van gisteren. EasyToys mag niet op het shirt van FC Emmen omdat deze sponsor in in strijd zou zijn met de reglementen. De KNVB wijst daarbij op de passage over sponsoring die in strijd zou zijn “met de goede smaak of het fatsoen”. RTV Drenthe ging in gesprek met directeur Eric Idema van EasyToys, een webshop voor sexspeeltjes.

Idema in gesprek met RTV Drenthe: “Die reglementen zijn niet meer van deze tijd”, aldus Idema. De directeur is dan ook totaal niet te spreken dat de KNVB niet eens de moeite neemt om met hem in gesprek te gaan. Idema: “Ik had genoeg argumenten om de KNVB in te laten zien dat de deal er één zou zijn uit goed fatsoen. Kijk ik heb een gezond bedrijf, waar met heel veel mensen keihard wordt gewerkt. We draaien een omzet van 60 miljoen en hebben 200 mensen in dienst. Ik wilde dolgraag iets betekenen voor een club waar ik gevoel bij heb, ik ben zelf Emmenaar.”

Idema vervolgt: “Ik ben getoetst door banken en door de overheid en de KNVB steekt er vervolgens een stokje voor. Dat is heel moeilijk te rijmen. Ja, het schijnt dat het bedrijf gelinkt kán worden aan de seksindustrie. Daar is helemaal geen sprake van. We werken zelfs samen met seksuologen en zijn betrokken bij maatschappelijke projecten. Kennelijk rust er nog steeds een taboe op het onderwerp ‘seks’. Daar wil bijna iedereen vanaf, maar de KNVB dus niet.”

Ook het argument dat het voor de jeugd aanstootgevend zou zijn, wil Idema niet in mee. De zakenman: “We wilden ook helemaal niet zichtbaar zijn op de shirts van de jeugd. Daar lieten we juist ruimte voor goede doelen.” Idema is dan ook nog niet klaar met de KNVB: “Duidelijk is wel dat ik nu al heel veel telefoontjes en berichten heb ontvangen van juristen die ons dolgraag bij willen staan mochten we dat traject gaan volgen.”