Done deal: Feyenoord verhuurt miskoop maand langer

Het nieuws zat er al even aan te komen maar is nu ook definitief. Liam Kelly maakt het lopende seizoen af bij Oxford United. Het betekent dat de Ierse middenvelder een maand langer dan gepland van Feyenoord zal worden gehuurd.

Liam Kelly kwam op voorspraak van Jaap Stam vorig jaar zomer naar De Kuip. Al snel verdween de kleine middenvelder uit het elftal. Naast zijn voetbalkwaliteiten werd er ook veelvuldig gesproken over zijn relatief hoge salaris (600.000 euro per jaar). Het was dan ook niet vreemd dat Feyenoord akkoord ging met een verhuur van de middenvelder aan Oxford United, dat met de 24-jarige Kelly naar de Championship wil promoveren.

Hoewel de League One is stilgelegd, gaan de playoffs om promotie wel door. Twee weken geleden maakten we daarom ook al exclusief de melding dat Oxford United met Feyenoord in gesprek was over een nieuwe huurovereenkomst. Met Liam Kelly in de gelederen zal Oxford United eerst moeten afrekenen met Portsmouth. In een eventuele finale wacht de winnaar van Wycombe Wanderers tegen Fleetwood Town. Feyenoord hoopt dat Kelly zich in de kijker kan spelen. Het zou maar wat graag deze zomer afscheid nemen van Kelly, die in Rotterdam nog tot 2022 vastligt.

Vrijdag 3 juli
Portsmouth v Oxford United – 18:30
Fleetwood Town v Wycombe Wanderers – 20.30

Maandag 6 juli
Oxford United v Portsmouth – 18:00
Wycombe Wanderers v Fleetwood Town – 20.30

Maandag 13 juli (Finale)
Wembley. Aanvang 20.30 uur