Done deal: Feyenoord verlengt toch met Botteghin

Eric Botteghin blijft toch langer actief bij Feyenoord. De verdediger heeft zijn contract in De Kuip alsnog met een jaar verlengd.

Voor de 32-jarige Botteghin wordt het seizoen 2020-2021 zijn vijftiende jaargang in Nederland. De Braziliaanse verdediger speelde eerder voor PEC Zwolle, NAC Breda en FC Groningen. In de zomer van 2014 maakte hij de overstap naar Feyenoord. Ondanks dat zijn contract bij Feyenoord afliep, bleven beide partijen in gesprek over een verlenging van de samenwerking.

Technisch directeur Frank Arnesen van Feyenoord: “Het had er natuurlijk lang de schijn van dat Eric ons zou verlaten. Maar ook nadat zijn contract op 1 juli verliep zijn we achter de schermen altijd in gesprek gebleven. Dat heeft zich uitbetaald: we kunnen minimaal nog een jaar beschikken over een echt clubicoon als Eric, die hier al vijf jaar zijn waarde bewijst. Daar mag iedereen volgens mij blij mee zijn.”

Ook Botteghin is blij met de contractverlenging: “Ik heb hier met het team, de andere collega’s en natuurlijk de supporters al heel veel hoogtepunten mogen beleven. Toch had en heb ik het gevoel nog niet klaar te zijn bij Feyenoord. Vorig seizoen waren we bezig met een geweldige reeks en bij iedereen leeft het gevoel dat we die komend seizoen willen doortrekken.”

Trainer Dick Advocaat drong al langer aan op het behouden van Botteghin. Deze transferzomer zag Feyenoord al twee andere centrale verdedigers, Jan Arie van der Heijden en Edgar Ié, vertrekken. Daarnaast is Sven van Beek door blessureleed al enige tijd geen zekerheidje meer. Eerder werd al eens gecommuniceerd dat Van Beek mogelijk op huurbasis elders kon gaan spelen.