Done deal: Hansson tekent bij Fortuna Sittard

Credits: RKC Waalwijk

Fortuna Sittard heeft de transfer van Emil Hansson afgerond. De Noorse aanvaller komt over van Hannover ’96. De transfer hing al enige tijd in de lucht. Voor Hansson ligt in Sittard een contract voor vier seizoenen klaar. Alleen een medische keuring kan nog roet in het eten gooien.

Nederland is voor Hansson zeker geen onbekende bestemming. De inmiddels 21-jarige Hansson doorliep de opleidingen van het Noorse SK Brann en het Zweedse Kalmar. In 2015 was het Feyenoord die hem in de eigen opleiding opnam. Hansson maakte op huurbasis bij RKC Waalwijk in het seizoen 2018-2019 grote indruk in de Keuken Kampioen Divisie. Bij Feyenoord zag toenmalig trainer Jaap Stam geen heil in de blonde Hansson, maar Hannover ’96 was bereid een transfersom te betalen. In Duitsland kwam Hansson niet verder tot invalbeurten om in januari op huurbasis weer terug te keren bij RKC Waalwijk in de Eredivisie.

“Ik heb het altijd enorm naar mijn zin gehad in Nederland en ik ben Fortuna Sittard dankbaar dat ik de kans krijg om terug te keren in de Eredivisie,” aldus Hansson op de website van Fortuna Sittard. “Het is een club met mooie ambities. Daar wil ik graag onderdeel van uitmaken. In deze fase van mijn carrière moet ik mezelf blijven ontwikkelen en die kans krijg ik bij Fortuna Sittard. Ik geloof erin dat hard werken wordt beloond, dus ik kan niet wachten om te beginnen.”

“Dit is een geweldige transfer voor Fortuna Sittard,” aldus technisch manager Sjors Ultee. “Met Emil halen we een creatieve buitenspeler binnen die, ondanks zijn jonge leeftijd, al veel vlieguren heeft gemaakt in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. We zijn er van overtuigd dat zijn komst veel kwaliteit toevoegt aan de selectie. Als je zo’n speler dan voor vier jaar kan vastleggen is dat een krachtig signaal vanuit de club, ook naar de buitenwereld toe.”