Done deal: Heracles verkoopt Dessers voor 4 miljoen

Credits; Fox Sports

Cyriel Dessers heeft zijn droomtransfer te maken. Volgens Het Laatste Nieuws hebben Heracles Almelo en KRC Genk elkaar weten te vinden. De Belgische aanvaller met Nigeriaanse roots zal voor vier miljoen euro de overstap naar de Belgische Pro League maken.

De 26-jarige Dessers speelde slechts één seizoen in Almelo. Na een teleurstellend verblijf bij FC Utrecht leefde de aanvaller helemaal op. In de Eredivisie scoorde deze 15 keer, alleen Feyenoord captain Steven Berghuis kwam tot datzelfde aantal. Nadat in januari al het Italiaanse SPAL en het Spaanse Celta de Vigo tevergeefs hadden aangeklopt, was nu Genk al snel concreet. Toch duurde het lang voordat Genk en Heracles Almelo tot een vergelijk kwamen. Heracles hield stug vast een een vraagprijs van zes miljoen euro, terwijl Genk niet bereid was om daar in de buurt te kwamen. Wat de transfer nu in een stroomversnelling bracht is onbekend.

De verwachting is dat Heracles en Racing Genk het nieuws snel bekend zullen maken. Vanaf 1 juli is Genk zijn nieuwe broodheer. Daar ligt een vorstelijk salaris en een vierjarig contract voor Dessers klaar. Eerder kwam Dessers uit voor Sporting Lokeren en NAC Breda. Heracles Almelo gaat op zoek naar een nieuwe aanvalsleider.