Done deal: Tim Krul gaat loopbaan eindigen in Norwich

Credits: Marco Oomen Fotografie

Tim Krul verruilde al op jonge leeftijd de jeugdopleiding van ADO Den Haag voor Engeland. De inmiddels 32-jarige doelman lijkt ook in Engeland zijn loopbaan te gaan afsluiten. Vandaag zette Krul zijn handtekening onder een nieuw contract in Norwich tot de zomer van 2024.

Krul had bij de Engelse degradant een contract tot het einde van het seizoen. De in Den Haag geboren international is doorgegaan op dezelfde voet als vorig jaar in de Premier League. In de Championship gaat Norwich City fier aan kop. Een terugkeer naar de Premier League lonkt. De nummer één en twee promoveren aan het einde van het seizoen naar de Premier League. Na twintig duels staat Norwich City zeven punten voor op nummer drie Swansea City. Krul begon het seizoen als eerste doelman. Sinds eind november ontbreekt de doelman in de wedstrijdselectie.

De achtvoudig Oranje international brak in het betaald voetbal door bij Newcastle United. De Magpies verhuurde doelman aan het begin van zijn loopbaan aan Falkirk en Carlisle United. Na een zware knieblessure wist hij zijn plek bij Newcastle United niet meer te heroveren. Er volgden verhuurperiodes aan Ajax, AZ en Brighton Hove & Albion. De Seagulls namen hem in 2017 transfervrij over van Newcastle United. Na een jaar in Brighton volgde de overstap naar Norwich City. Met die club promoveerde hij naar de Premier League om vervolgens ook weer te degraderen. Nu hoopt men weer terug te keren.

“Ik voelde me welkom vanaf het moment dat ik door de deur liep. Ik kan niet wachten om nog veel meer geweldige herinneringen toe te maken. Blijf veilig en laten we 2021 onvergetelijk maken”, aldus Krul op zijn Twitter-account.

https://twitter.com/TimKrul/status/1342516128103411718