Douglas op proef bij Go Ahead Eagles

Douglas Franco Teixeira, beter bekend onder enkel Douglas, is opgedoken bij Go Ahead Eagles. De voormalig speler van FC Twente hoopt de komende weken een contract bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie te verdienen.

De 32-jarige Douglas zit al twee jaar zonder club na zijn vertrek bij Sporting Lissabon. Toch hoopt Douglas zijn profloopbaan graag weer nieuw leven in te blazen. En inmiddels heeft hij ook een Nederlands paspoort. Dat maakt het voor Go Ahead Eagles mogelijk om voor een dienstverband met de geboren Braziliaan te gaan. Naast Douglas heeft Go Ahead Eagles ook de 21-jarige Jarni Koorman op proef. Vorig jaar maakte de middenvelder zijn debuut in de Eredivisie voor PEC Zwolle.

Douglas vertrok in 2013 bij FC Twente. De 1.92 meter lange verdediger verruilde toen FC Twente voor Dinamo Moskou. Via Trabzonspor kwam hij in 2016 uiteindelijk bij Sporting Lissabon. Daar liep zijn contract in de zomer van 2018 ten einde. Douglas lonkt al langer naar een terugkeer op de Nederlandse velden. Tot dusver bleef het bij een aantal duels voor de amateurs van SC Barbaro uit Hengelo, begin dit jaar.