Douglas tekent contract bij Würzburger Kickers

Foto: Marco Oomen Fotografie

Niet Go Ahead Eagles maar FC Würzburger Kickers wordt definitief de nieuwe werkgever van Douglas. De Braziliaanse verdediger met Nederlands paspoort zal komend seizoen zodoende uitkomen in de Tweede Bundesliga.

De 1.92 meter lange Douglas was eerder op proef bij Go Ahead Eagles om afgelopen vrijdag plotseling te vertrekken. De centrale verdediger kon namelijk op stage bij Würzburger Kickers waar hij binnen een aantal dagen een eenjarig contract verdiende. Douglas Franco Teixeira speelde zijn laatste wedstrijd al weer in 2017. Daarna volgde een dopingschorsing vanwege het gebruik van een plaspil. Sporting Lissabon besloot afscheid van hem te nemen. Vorig seizoen speelde de voormalig sterspeler van FC Twente zelfs nog even bij de amateurs. Als 32-jarige gaat hij nu aan de slag in Duitsland.

“Douglas is een sterke centrale verdediger, die goed kan koppen en al zijn mannetje heeft gestaan tegen internationale topspitsen”, aldus Würzburger Kickers coach Michael Schiele. “Wij zijn blij dat we zo’n enorm ervaren verdediger hebben kunnen aantrekken.”